Οριστική διαγραφή φορτηγού

Οριστική διαγραφή

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την παραλαβή του φορτηγού σας οχήματος είναι:

 

 • η ταυτοποίηση του αριθμού πλαισίου, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας, στο σασί
 • το μικτό βάρος του οχήματος να είναι μέχρι 3,5 τόνους.

Για την παράδοση του φορτηγού σας οχήματος σας στο κέντρο της Αττικής Ανακύκλωσης πρέπει να διαθέτετε τα παρακάτω έγγραφα:

 1. Άδεια Κυκλοφορίας πρωτότυπη χωρίς παρακράτηση κυριότητας
 2. Βιβλιάριο μεταβολών με πλήρη κυριότητα (δε χρειάζεται μόνο στην περίπτωση που είναι καταχωρημένο στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών μετά το 2015)
 3. Φωτοτυπία ταυτότητας/των του/των ιδιοκτήτη/των
 4. Το έντυπο της Αττικής Ανακύκλωσης συμπληρωμένο και θεωρημένο με το γνήσιο υπογραφής του ιδιοκτήτη από ΚΕΠ ή Αστυνομία εις διπλούν.
 5. Αρ. Λογαριασμού και ΙΒΑΝ τραπέζης του ιδιοκτήτη (αν δεν υπάρχει λογαριασμός τραπέζης στο όνομα του ιδιοκτήτη τότε απαιτείται εξουσιοδότηση σε όποιον θέλετε να παραλάβει τα χρήματα και φωτοτυπία της ταυτότητάς του)
 6. Φωτοτυπία ταυτότητας εξουσιοδοτημένου σε περίπτωση που το όχημα παραδοθεί από άλλον εκτός του ιδιοκτήτη.
 7. Υπεύθυνη Δήλωση με το κείμενο:

«Ως ιδιοκτήτης του ΦΙΧ υπ’ αριθμ. ………………… επιθυμώ την ορ. διαγραφή αυτού»

Αν το όχημα ανήκει σε παραπάνω ιδιοκτήτες από έναν τότε ο κάθε ιδιοκτήτης φτιάχνει 1 σετ εγγράφων ο καθένας (3, 4, 5, 6 και 7).

Οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε περίπτωση:

 • Προσωρινής ακινησίας
 • Απώλεια Άδεια Κυκλοφορίας ή/& κρατικών πινακίδων ή/& Βιβλιαρίου Μεταβολών
 • Παρακράτησης Κυριότητας

Οριστική διαγραφή με προσωρινή ακινησία

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ενός φορτηγού οχήματος έχει κάνει προσωρινή ακινησία για το αποσυρόμενο όχημα, δηλαδή έχει καταθέσει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών, τότε πρέπει να μας προσκομίσει την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ» που του χορηγήθηκε όταν εκτέλεσε την πράξη και αναφέρει σε ποια Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών έχει κάνει την προσωρινή ακινησία καθώς και όλες τι απαραίτητες πληροφορίες για την αναγνώριση και διαγραφή του οχήματος.


Οριστική διαγραφή με παρακράτηση κυριότητας

Βιβλιάριο μεταβολών ή άδεια κυκλοφορίας με παρακράτηση κυριότητας

Αν το Βιβλιάριο Μεταβολών ή η Άδεια Κυκλοφορίας έχει ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να απευθυνθεί στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή στην αντιπροσωπεία που το αγόρασε για να ζητήσει τα έγγραφα για την άρση της παρακράτησης κυριότητας. Στην περίπτωση που καταστεί αδύνατο να εντοπίσει τον πωλητή θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της περιφέρειας προκειμένου να τον καθοδηγήσουν για το τι πρέπει να κάνει.


Οριστική διαγραφή με απώλεια άδειας ή/& πινακίδων ή/& βιβλιαρίου

Απώλεια άδειας κυκλοφορίας ή/& κρατικών πινακίδων ή/& βιβλιαρίου μεταβολών

α) Απώλεια Άδειας Κυκλοφορίας

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απευθύνεται στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας και κάνει Υπεύθυνη Δήλωση για την απώλεια. Κατόπιν του χορηγείται «Υπηρεσιακό αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας για απόσυρση».

β) Απώλεια Κρατικών Πινακίδων

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απευθύνεται στην αρμόδια αστυνομική αρχή και κάνει δήλωση κλοπής/ απώλειας, ανάλογα την περίπτωση. Κατόπιν εύλογου χρονικού διαστήματος του χορηγείται Βεβαίωση Απώλειας Πινακίδων. Μαζί με τη βεβαίωση αυτή προσκομίζεται στην εταιρεία και ένα παράβολο των 30,00€, το οποίο παίρνετε από τη ΔΟΥ για απώλεια πινακίδων.

Το παράβολο το προσκομίζουμε στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη διαγραφή του οχήματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι για την εταιρεία.

γ) Απώλεια Βιβλιαρίου Μεταβολών

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απευθύνεται στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας και κάνει Υπεύθυνη Δήλωση για την απώλεια. Κατόπιν είτε του χορηγείται αντίγραφο του Βιβλιαρίου Μεταβολών σφραγισμένο για να αποδεικνύεται η γνησιότητα του εγγράφου είτε καταχωρείται στο σύστημα η κατάσταση της «Κυριότητας» (παρακρατημένη ή πλήρης) και του χορηγείται υπηρεσιακό αντίγραφο που το αποδεικνύει.

Ανακύκλωση & Οριστική Διαγραφή επιβατικού οχήματος

Οριστική διαγραφή επιβατικού οχήματος

Δείτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την διαγραφή του οχήματός σας

Οριστική διαγραφή

Οριστική διαγραφή με παρακράτηση κυριότητας

Οριστική διαγραφή με προσωρινή ακινησία

Οριστική διαγραφή με απώλεια άδειας ή/& πινακίδων ή/& βιβλιαρίου

ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η εταιρία ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΠΕ ιδρύθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται ήδη στον χώρο του αυτοκινήτου διεκπεραιώνοντας διαδικασίες απόσυρση και οριστικής διαγραφής αυτοκινήτων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μεγαρίδος 154,
Ασπρόπυργος Τ.Κ. 19300
Τηλ: 210-5575500
Τηλ-Fax: 210-5575700
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Web Intelligence