Οριστική διαγραφή επιβατικού οχήματος

Οριστική διαγραφή

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του επιβατικού σας οχήματος είναι η ταυτοποίηση του αριθμού πλαισίου, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας, στο σασί.

Για την παράδοση του επιβατικού σας οχήματος σας στο κέντρο της Αττικής Ανακύκλωσης πρέπει να διαθέτετε τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Άδεια Κυκλοφορίας πρωτότυπη χωρίς παρακράτηση κυριότητας
  2. Φωτοτυπία ταυτότητας/των του/των ιδιοκτήτη/των
  3. Το έντυπο της Αττικής Ανακύκλωσης συμπληρωμένο και θεωρημένο με το γνήσιο υπογραφής του ιδιοκτήτη από ΚΕΠ ή Αστυνομία εις διπλούν.
  4. Αρ. Λογαριασμού και ΙΒΑΝ τραπέζης του ιδιοκτήτη (αν δεν υπάρχει λογαριασμός τραπέζης στο όνομα του ιδιοκτήτη τότε απαιτείται εξουσιοδότηση σε όποιον θέλετε να παραλάβει τα χρήματα και φωτοτυπία της ταυτότητάς του)
  5. Φωτοτυπία ταυτότητας εξουσιοδοτημένου σε περίπτωση που το όχημα παραδοθεί από άλλον εκτός του ιδιοκτήτη.

Αν το όχημα ανήκει σε παραπάνω ιδιοκτήτες από έναν τότε ο κάθε ιδιοκτήτης φτιάχνει 1 σετ εγγράφων ο καθένας (2, 3, 4 και 5).

Οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε περίπτωση:

  • Προσωρινής ακινησίας
  • Απώλειας Άδειας ή/& πινακίδων
  • Παρακράτησης Κυριότητας

Οριστική διαγραφή με προσωρινή ακινησία

Στην περίπτωση που έχετε κάνει Προσωρινή Ακινησία για το όχημα τότε πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια ΔΟΥ με το χαρτί «Δήλωση Ακινησίας» (το έγγραφο που σας χορηγήθηκε όταν παραδώσατε στη ΔΟΥ τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας) προκειμένου να αιτηθείτε η προσωρινή ακινησία που είχατε κάνει να γίνει ορ. διαγραφή. Το αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ θα σας χορηγήσει:

  1. Αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος (φωτοτυπία της Άδειας Κυκλοφορίας)
  2. Διαβιβαστικό σημείωμα που να αναφέρει σε ποια Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία (οι πινακίδες και η πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας) του αποσυρόμενου οχήματος

Στην περίπτωση αυτή, τα στοιχεία του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), όπως έχουν κατατεθεί, διαβιβάζονται από τον αρμόδιο προϊστάμενο της ΔΟΥ στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειών για τη διαγραφή του οχήματος.


Οριστική διαγραφή με παρακράτηση κυριότητας

Άδεια Κυκλοφορίας με παρακράτηση κυριότητας

Αν η Άδεια Κυκλοφορίας έχει ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΌΤΗΤΑΣ τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να απευθυνθεί στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή στην αντιπροσωπεία που το αγόρασε για να ζητήσει τα έγγραφα για την άρση της παρακράτησης κυριότητας.

Στην περίπτωση που καταστεί αδύνατο να εντοπίσει τον πωλητή θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της περιφέρειας προκειμένου να τον καθοδηγήσουν για το τι πρέπει να κάνει.


Οριστική διαγραφή με απώλεια άδειας ή/& πινακίδων

Απώλεια άδειας κυκλοφορίας ή/& κρατικών πινακίδων

α) Απώλεια Άδειας Κυκλοφορίας

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απευθύνεται στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας και κάνει Υπεύθυνη Δήλωση για την απώλεια. Κατόπιν του χορηγείται «Υπηρεσιακό αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας για απόσυρση».

β) Απώλεια Κρατικών Πινακίδων

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απευθύνεται στην αρμόδια αστυνομική αρχή και κάνει δήλωση κλοπής/ απώλειας, ανάλογα την περίπτωση. Κατόπιν εύλογου χρονικού διαστήματος του χορηγείται Βεβαίωση Απώλειας Πινακίδων. Μαζί με τη βεβαίωση αυτή προσκομίζεται στην εταιρεία και ένα παράβολο των 30,00€, το οποίο παίρνετε από τη ΔΟΥ για απώλεια πινακίδων.

Το παράβολο το προσκομίζουμε στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη διαγραφή του οχήματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι για την εταιρεία.

Ανακύκλωση & Οριστική Διαγραφή Φορτηγού

Οριστική Διαγραφή Φορτηγού

Δείτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την διαγραφή του φορτηγού σας

Οριστική διαγραφή

Οριστική διαγραφή με παρακράτηση κυριότητας

Οριστική διαγραφή με προσωρινή ακινησία

Οριστική διαγραφή με απώλεια άδειας ή/& πινακίδων ή/& βιβλιαρίου

ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η εταιρία ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΠΕ ιδρύθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται ήδη στον χώρο του αυτοκινήτου διεκπεραιώνοντας διαδικασίες απόσυρση και οριστικής διαγραφής αυτοκινήτων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μεγαρίδος 154,
Ασπρόπυργος Τ.Κ. 19300
Τηλ: 210-5575500
Τηλ-Fax: 210-5575700
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Web Intelligence